fredag 23 juli 2010

Två Succéer på raken - nyckelharpa och film i ladan













Kulturen blomstrar på vår kulle!

Onsdagskvällens konsert med Ida Blomkvist var en fantastisk folkmusikafton där Ida bjöd både på visor och låtar på nyckelharpan. Vid några av låtarna fick Ida hjälp av sin elev Henrik och tillsammans blev det ljuv musik. Ida spelade nyskriven folkmusik som har tydlig anknytning hit till Runtuna.
Världens första Filmvisning i Ladan
Nu är det gjort - vi har haft filmvisning i vår lada. En magisk kväll med helt fantastiska filmer. Vi har nu lovat att en uppföljning kommer nästa sommar och att detta blir en tradition.
Vi hade fått ihop 37 sittplatser och det blev 37 personer i publiken. Slutsålt vid första föreställningen !!! Dessutom fick vi möjlighet att mumsa på Christina Ugglas hemgjorda strömmingsburgare.
1. Vi behöver ett plåttak till Ladan
2. Vi behöver rejäla bräder för att skapa ett nytt golv
VI SKALL skapa en plattform där berättelserna som skall berättas kan berättas med hjälp av bilder, filmer, musik, slöjd och teater. Där skall också finnas plats för stillhet och eftertanke och möjlighet att sitta och dingla med benen och titta ut på ett hisnande vackert landskap.
Jag har gett mig ut på jakt. Jag har funnit Kjell som kan hjälpa oss med en mellan vägg som måste förbättras och reglar som måste upp för att ge stadga åt golvet. Jag har hittat en byggnadsingenjör som skall komma på onsdag och ge råd om taket. Jag har fått numret till en man som äger en lada som håller på att rivas.
Du som vill vara med och lämna bidrag gör det på bankgironr 5020-3355 märk inbetalningen med Bidrag till Ladan. Eller kanske du har material så som bjälkar, timmer, rejäla brädor eller ett plåttak !!! Allt mottages med tacksamhet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar