fredag 15 juli 2011

Två utställningar med Nutida ikoner - Svärta kyrka och Österåkers kyrka (Vingåker)

Utställningar just nu där du kan se mina Nutida ikoner i Intarsia.


t o m 24 juli går det att se utställningen "barnet" i Österåkerskyrka.

Om öppettider hittar du på



t o m 31 juli går det att se utställningen "Bortkastat - Återfunnet" i Svärta kyrka.
Öppettider hittar du på:

Utställningen gör jag tillsammans med Karin Åkerlund. Är oerhört glad över vårt samarbete. Karin tog initativ till en dialog om hur vi båda ser på det vi gör och varför - hur vi tänker kring bortkastat och återfunnet. Delar av den dialogen finns i en pärm i Svärta kyrka. För dig som vill läsa mer om utställningen kan besöka



















Vårt sätt att ordna vår värld leder alltid till att något eller någon ställs utanför, vrakas, förkastas. Något eller någon förnekas sitt värde, osynliggörs, slängs bort.
Utställningen berättar i bilder och figurer om upplevelsen att vara bortkastad. Om egnas och andras.
Men i bilderna av det bortkastade ligger berättelserna om det återfunna. När det bortkastade lyfts fram – synliggörs – uppstår berättelserna om att återfinna och bli återfunnen. De handlar om upprättelse för de återfunna. Men kanske ännu mer om förändringen hos den som återfinner.
För det är fåraherden som blir glad, när han hittar det bortsprungna lammet, berättar Jesus. Och det är kvinnan som fann det borttappade myntet, som blir överlycklig och ställer till med tjejfest.
Konsthantverkaren Åsa Ingårda har skapat "nutida ikoner" i intarsia och konstnär Karin Åkerlund har gjort figurer av skrot och annat bortslängt.
Deras bilder och figurer välkomnar betraktarens tankar över sina egna erfarenheter av att bli bortkastad och återfunnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar