fredag 8 maj 2009

Tack!

Tack alla ni som kom hit idag och gjorde denna dag till en sådan himla bra dag.
Idag slog vi upp portarna till butiken. Vi ligger en bra bit ut på landet och i dag var den första dagen på konstrundan här i Sörmland. Tidigare har det varit lördag och söndag, men nu utökat med en dag. 30 personer hittade hit till oss. Hälften nya ansikten och hälften människor som hittat tillbaka. Det är fantastiskt att efter allt slit, spring, släpande klara deadlinen och då få ta emot människor som sägar - Åh vad ni har det fint, hit måste vi komma tillbaka, åh vilka fina saker ni säljer, åh åh åh! Då fylls hjärtat av sådan värme och jag tänker att det här livet är himla bra!
Kusin Eva hjälpte till att sköta Farmors Café. Siri, min farmor och Evas mormor fostrade här tio barn. Siri var en sådan farmor som alltid bjöd på helt underbara bullar, sådana som inte går att göra fast man försöker och försöker. Kringlor, som vi fick med oss i en påse när vi skulle åka hem eller de där helt underbara kakorna med chokladsmörfyllning. Tyvärr går det inte att avnjuta här. Men det känns som om farmor är här och har ett vakande varmt öga och injuter känslan av att folk kommer hem. Faster Norma kom med bullar, som inte heller går av för hackor. Så blev det då Café i Farmors vackra gamla kök.
Det blev inga bilder idag! Det var så mycket annat som fyllde tiden.

1 kommentar:

  1. Härligt Åsa att det gick bra med starten! Och vad kul att det kom så många besökare! Klart du kan baka goda bullar, inte precis som din farmors, men väldigt goda. Prova mitt recept som jag skrivit om här. De är de bästa jag har ätit! http://ulrikaolsson.blogspot.com/2008/08/kanelbullar.html

    SvaraRadera